Pārlekt uz galveno saturu

Vebinārs ar veterināro patologu Ilzi Matīsi Van-Houtanu "Bumbuļi, mezgliņi un papillāri veidojumi ādā suņiem un kaķiem - histopatoloģiskā aina un patoģenēze dažādu klīnisko gadījumu kontekstā"

Sākas
Beidzas
Vieta
Zoom platformā

Aicinām uz 3 x 90 min vebināriem ar veterināro patologu Ilzi Matīsi Van-Houtanu!

Vebināru tiešraides notiks trīs secīgas ceturtdienas: 15., 22. un 29. aprīlī 18:00 – 19:30, bet to ieraksti būs pieejami līdz pat 29.maijam.

Ilze Matīse – Van Houtana Mg. Med. Vet., Dr. Med. Vet., Dipl. ACVP. Absolvējusi LLU VMF 1994. gadā un drīz pēc tam devusies mācīties tālāk uz ASV, Aijovas pavalsts universitātē. Maģistrantūrā studējusi mikrobioloģiju, imunoloģiju un preventīvo medicīnu, pēc tam doktorantūrā – veterināro patoloģiju. 2004. gadā nokārtojusi ASV sertifikācijas eksāmenu veterinārajā patoloģijā. Kā patologs strādājusi ASV Minesotas pavalsts veterinārajā diagnostikas laboratorijā, Minesotas universitātes Vēžu pētniecības centrā, pasniegusi patoloģiju studentiem gan ASV, gan Latvijā. Kopš atgriešanās Latvijā 2009. gadā sniedz biopsiju izmeklējumus praktizējošiem veterinārārstiem un iesaistās projektos, kuros vajadzīga patologa ekspertīze. Darbojusies LVB valdē. Plašāk zināmā pētniece “Dogo” sāgā, uzstājusies “TEDx” konferencē, Sarunu festivālā LAMPA un neskaitāmās profesionālās konferencēs LV un ārpus! Par savu darbu izvirzīta “Ziedoņa balvai”!

“Vebināriem pamatu veidos klīniskie gadījumi, ko esmu saņēmusi kā iesūtījumus no veterinārārstiem. Tie būs interesanti gadījumi, kas ietvers gan bieži, gan reti sastopamas patoloģijas, nepretendējot uz visaptverošu dermatītu, alopēciju un neoplāziju apskatu. Klīnisko gadījumu kontekstā skaidrošu histopatoloģiskās pārmaiņas ar mērķi ilustrēt biopsiju atbildēs bieži lietotos terminus (akantoze, folikulīts, hiperkeratoze, perivaskulārs, interface, lichenoid, folikulu atrofija, intramurāls utt.) un saprast izmaiņu dinamiku. Vebināru gaitā atkārtosim ādas mikroskopisko uzbūvi, tās pamatelementus, reakciju uz kairinājumu/bojājumu/stimulāciju  un pārrunāsim, pēc kādiem pamatprincipiem patologs vadās, uzstādot diagnozi un apsverot diferenciāldiagnozes.”

Afiša

Katra vebināra noslēgumā ir iespēja uzdot jautājumus lektorei tiešraidē. Vebināri notiks latviešu valodā.

* Lai dalība tiešraidē ritētu bez ķibelēm, pievienošanās jāplāno vismaz 20 min pirms sākuma (no 17:20).

Jebkurš viens vebinārs veterinārārstiem EUR 10 (Studentiem, mācībspēkiem EUR 5), jebkuri divi vebināri EUR 20 (Studentiem, mācībspēkiem EUR 10), trīs vebināri EUR 30 (Studentiem, mācībspēkiem EUR 15).

Lai pievienotos vebināram, katram reģistrētam dalībniekam apmēram 24 h pirms katra vebināra tiek nosūtīta saite, kas kļūst aktīva 40 min pirms vebināra kā arī skaidra instrukcija kā pievienoties tiešsaistei. Ja vebināra norises brīdī esat aizņemti ar citiem darbiem, saņemsiet vebināra ierakstu un instrukciju, kā reģistrēties tā apskatei.

(Jāatceras – lai iegūtu sertifikātu par dalību vebināros - jāpiedalās tiešraidē vai jānoskatās ieraksti!)

Lai sekmīgi pievienotos tiešraidēm nepieciešams:

  • Dators vai telefons ar skaņu
  • Labs interneta savienojums
  • Ja izmantosiet telefonu: Lejuplādēta ZOOM aplikācija, tā ir bezmaksas.
  • Pievienojoties norādīt savu vārdu, uzvārdu (Kvalifikācijas punktu iegūšanai )

Lai reģistrētos vebināriem, nepieciešams: aizpildīt īso reģistrācijas formu, kas atverama  ŠEIT,  

epastā vai www.vicinfo.lv un veikt apmaksu par vebināriem uz  VIC kontu:

Veterinārmedicīnas Izglītības Centrs SIA 40003409467
K. Helmaņa iela 8, Jelgava LV – 3004
SEB banka UNLALV2X
LV63UNLA0008000467036

REĢISTRĒJOTIES DALĪBNIEKI SAŅEM REĢISTRĀCIJAS APSTIPRINĀJUMU!

Ja apstiprinājumu dalībnieks nesaņem – tātad reģistrējoties epasts ievadīts neprecīzi un labāk reģistrēties vēlreiz!

Maksājuma uzdevumā lūdzam norādīt: Vebinārs (datums). Vārds, Uzvārds. Vebināri pieteikti LVB kā kvalifikācijas celšanas pasākums. Sertifikātu par dalību dalībnieki saņems elektroniski!

 

 

 

 

Pievienots 01/04/2021
Portāla administrators